Totalul afișărilor de pagină

9.3.11

Dragostea e o sageata ce iti face rani de foc ...sufera cel ce iubeste...cel iubit isi bate joc...

La vremea potrivită, te-am ascultat, în ziua mântuirii te-am ajutat. Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii. – 2 Corinteni 6,2
Apostolul Pavel îl citează pe Isaia pentru a încuraja biserica din Corint să se încreadă în făgăduinţele lui Dumnezeu. Aceeaşi încurajare este şi pentru noi acum, la începutul zilei. Cât de mult ne ajută această făgăduinţă, care ne aminteşte de experienţele intervenţiei lui Dumnezeu în trecut, şi ce minunat este faptul că aceste intervenţii sunt actualizate pentru timpul prezent!
Cuvântul lui Dumnezeu abundă în exemple care ne arată că, la vremea potrivită, Domnul a intervenit în favoarea poporului Său. Evreii aproape îşi pierduseră speranţa că vor mai ieşi vreodată din Egipt, dar, la vremea potrivită, Dumnezeu l-a ridicat pe Moise pentru izbăvirea poporului Său  – „tocmai în ziua aceea” (Exod 12,41), la vremea potrivită, Dumnezeu i-a izbăvit. Când poporul a ajuns pe malurile Mării Roşii, în faţă era marea, în spate erau egiptenii, dar, când se părea că nu mai există nicio speranţă, marea şi-a deschis larg porţile şi „copiii lui Israel au trecut prin mijlocul mării ca pe uscat, în timp ce apele stăteau ca un zid la dreapta şi la stânga lor”. (Exod 14,29)
Pe vremea lui Iosafat, o mare mulţime s-a adunat să lupte împotriva lui, dar Iosafat L-a căutat pe Domnul cu post şi rugăciune. Răspunsul a venit imediat prin profetul Domnului, dându-i lui Iosafat detalii despre izbăvirea promisă de Dumnezeu. Încrezător în făgăduinţa Domnului, Iosafat pleacă la luptă cu muzică şi, în momentul în care au început cântările de laudă, s-a văzut izbăvirea dată de Domnul. (2 Cronici 20,15-30)
La vremea potrivită, „la împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său” (Galateni 4,4) „pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică” (Ioan 3,16). Deci, fiindcă astfel de făgăduinţe „nespus de mari şi scumpe” (2 Petru 1,4) s-au împlinit cu credincioşie în experienţa copiilor lui Dumnezeu din trecut, ce fel de oameni ar trebui să fim noi, care aşteptăm venirea Domnului? Acum este „vremea potrivită”, acum este „ziua mântuirii” în care să ne consacrăm Domnului, ca să nu fi primit în zadar harul şi făgăduinţele Sale !





 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu